Η Εταιρεία

Η εταιρεία Σταύρος Καζακίδης Α.Ε. διανύει την πέμπτη δεκαετία από την ίδρυση της και με την τάση για συνεχή βελτίωση των υπηρεσιών και των προϊόντων της κατάφερε να κατέχει μια αξιόλογη θέση στην προτίμηση των καταναλωτών στους τομείς του Φωτισμού και Επίπλου.

Στις ιδιόκτητες εγκαταστάσεις της, 5.500 τ. μ., θα βρείτε τη μεγαλύτερη ποικιλία σε πολύφωτα, πολυελαίους, μονόφωτα, σποτ και φωτιστικά εξωτερικού χώρου, καθώς και νέες συλλογές επίπλων που χαρακτηρίζονται από υψηλή αισθητική, ποιότητα και ευελιξία λόγω δυνατότητας ειδικών κατασκευών.

Επίσης η εταιρεία ολοκλήρωσε με επιτυχία 2 νέες συνέργειες οι οποίες θεωρούνται εταιρείες leaders η κάθε μία στον τομέα της. Επομένως πλέον στον πολυχώρο Stavros Kazakidis S.A. μπορείτε να βρείτε τη LINEA STROM με στρώματα ύπνου, ντυμένα κρεβάτια κι αξεσουάρ ύπνου και την INART με είδη διακόσμησης.

Η Ιστορία μας

H εταιρία ιδρύθηκε από το Σταύρο Καζακίδη το 1975 και προήλθε με συγχώνευση της ατομικής επιχείρησης “Σταύρος Καζακίδης” και της εταιρίας “Σταύρος Καζακίδης και ΣΙΑ Ο.Ε.” με παραγωγή και διάθεση χονδρικής και λιανικής πλαστικών προϊόντων (τραπεζομάντιλα, πλαστικές ντουλάπες, ποδιές κτλ).

Παράλληλα αλλάζει τον σκοπό της επιχείρησης και γίνεται εισαγωγική υαλικών-δώρων, φωτιστικών, με έδρα ιδιωτικό κατάστημα στην οδό Αντιγονιδών 11 που αγοράστηκε το 1972.

Η συνεχής ανάπτυξη της εταιρίας απαιτεί μεγαλύτερους χώρους λειτουργίας και γι’ αυτό το λόγο προβαίνει στην αγορά ενός οικοπέδου 6.000 τ.μ. στην Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής 17 το 1980, κατασκευάζοντας τις νέες εγκαταστάσεις και ολοκληρώνεται η μεταφορά της έδρας της εταιρείας Σταύρος Καζακίδης Α.Ε. στο νέο χώρο. Παράλληλα δημιουργείται τμήμα επίπλων για λιανική πώληση.

Για να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες των πελατών της η εταιρία πραγματοποιεί συνεχώς νέες εισαγωγές εμπορευμάτων από Τσεχοσλοβακία, Ιταλία, Πολωνία, Κίνα τα οποία και διαθέτει προς πώληση από τα καταστήματα λιανικής της, καθώς επίσης και στο συνεχώς αναπτυσσόμενο δίκτυο πελατών χονδρικής σε όλη την Ελλάδα.

Συνεχίζοντας την ανοδική της πορεία η εταιρία, ο Σταύρος Καζακίδης επενδύει πάνω σ’ αυτή, αγοράζοντας το 1995 όμορο οικόπεδο εκτάσεως 5.500 τ.μ. στη Λεωφόρο Γεωργικής Σχολής 19.

Η εταιρεία αναπτύσσεται και παράλληλα συζητείται ευρέως ότι έρχεται ανάπτυξη στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με στόχο να γίνει το πιο σημαντικό εμπορικό κέντρο των Βαλκανίων με ανταγωνιστικό ρόλο, παρουσιάζοντας πλάνο ανάπτυξης του αεροδρομίου και αξιοποίησης του λιμανιού της. Βασιζόμενη πάνω σ’ αυτό το αναπτυξιακό πλάνο, αποφασίζεται το 2003 να κατασκευάστει ένα κτιριακό συγκρότημα συνολικού εμβαδού 9.000 τ.μ. για να είναι έτοιμη η εταιρία να καλύψει τις ανάγκες σε φωτισμό και έπιπλα για το καταναλωτικό κοινό της Θεσ/νίκης και των κοντινών πόλεων, καθώς και των Βαλκανικών χωρών.

Παράλληλα, ενσωματώνονται στην εταιρία και τα παιδιά του Σταύρου Καζακίδη, Πασχάλης και Χρυσάνθη με αγάπη και διάθεση για τη συνέχιση του έργου.

Η ολοκλήρωση του έργου γίνεται το 2009 και ο συνολικός χώρος των εγκαταστάσεων είναι πλέον 9.000 τ.μ., σ’ έναν από τους εμπορικότερους δρόμους της Θεσσαλονίκης. Τα εγκαίνια του νέου πολυχώρου της εταιρείας Σταύρος Καζακίδης Α.Ε., έγιναν τον Οκτώβριο το 2009, δίνοντας την εκκίνηση για την συνέχιση της ήδη επιτυχημένης πορείας της στην ελληνική αγορά.

Με εκτίμηση,

Για το kazakidis.gr,

Σταύρος Καζακίδης